Jakie mieszadełko do kawy wybrać?

Jakie mieszadełko do kawy wybrać?

 

Z powodu pandemii coraz więcej restauratorów decyduje się na podawanie napojów na wynos. Nierzadko rodzi to wiele nowych pytań i problemów. Właściciele firm gastronomicznych muszą odnaleźć się w nowej rzeczywistości i zastanowić przede wszystkim nad tym, w jaki sposób serwować swoje wyroby klientom, aby taki biznes był opłacalny. Szukają zatem często tanich rozwiązań, ale jednocześnie dobrych pod względem jakościowym. Świetnym przykładem towaru cieszącego się aktualnie dużym zainteresowaniem restauratorów są mieszadełka do kawy. Przyjrzymy się dziś im nieco bliżej. 

Wybrane typy mieszadełek do kawy

mieszadełko do kawyMyśląc o pomieszaniu gorącego napoju, najczęściej skupiamy się na metalowych łyżeczkach. Rzeczywiście to właśnie te sztućce są najchętniej wykorzystywane w tym celu, jednak należy pamiętać, że w sytuacji sprzedawania napojów na wynos nie możemy brać ich pod uwagę. Oczywiste jest, że ze względów finansowych musimy rozważyć dodawanie do kawy podawanej na wynos jednorazowych mieszadełek. Niegdyś tego typu przedmioty były tworzone przede wszystkim z plastiki, jednak obecnie zwraca się coraz większą uwagę na kwestie ochrony środowiska naturalnego oraz ograniczanie produkcji sztucznych surowców, które mogą znacząco degradować naszą planetę. Plastikowe sztućce są więc coraz częściej zastępowane innymi. Sama uwielbiam swoje mieszadełko do kawy stworzone z bambusa. Jest to produkt, który można wykorzystywać wielokrotnie, a przy tym nie należy on do najdroższych. Większość restauratorów decyduje się jednak na jeszcze inną opcję. Mianowicie sięgają oni o drewniane mieszadełka, które są obecnie najtańszym wariantem. Mogą jednak występować w wielu różnych wersjach, bardzo odmiennych cenowo, ale także wizerunkowo. Ciekawą opcją jest kupowanie produktów okazjonalnych. Przykładowo z okazji walentynek możemy serwować napoje z mieszadełkami o główce w kształcie serca. Coraz więcej produktów można także kupić przeze Internet w wersjach spersonalizowanych. W takich przypadkach ograniczać nas może jedynie nasza fantazja.

Sposób podawania kawy na wynos ma niebagatelny wpływ na to, czy będzie się one dobrze sprzedawała. Z jednej strony chodzi o kwestie ściśle estetyczne, z drugiej o ekologię oraz sposób wymieszania tego wyjątkowego płynu. Sama zawsze powtarzam, że warto inwestować w swoją działalność oraz zwracać uwagę na każdy szczegół, który może wpłynąć na jej upowszechnienie. W przypadku mojej firmy bardzo dobrą inwestycją okazał się zakup bambusowych mieszadełek do kawy, które posiadają główki w wybranych kształtach.